Over ons

P8230228Transportbedrijf De Kraker B.V. is opgericht in 1925 door Jan de Kraker. Begonnen met paard en wagen, reed hij een bodedienst naar Alkmaar en weer terug. De bodedienst is overgenomen door de zonen van Jan de Kraker, welke zich naast de bodedienst ook gingen toeleggen op het agrarische vervoer van groente en vanaf eind jaren-60 kwam ook het bloembollenvervoer in beeld. Jan is uitgetreden in het jaar dat hij 65 geworden is. Intussen hebben diverse zonen in bedrijf geweest, uiteindelijk heeft Michiel de Kraker het bedrijf voortgezet.

Vanaf 1985 is ook de derde generatie in het bedrijf actief. Hij was bij zijn geboorte al benoemd tot opvolger gezien zijn volledige naam. Jan-Michiel. Dit is tevens zijn roepnaam.
Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een gestage groei meegemaakt en is nu onderweg met 4 combinaties en 2 trekker-opleggers. Het bedrijf is uitgerust voor het vervoer van diverse producten, maar is gespecialiseerd in het vervoer van m.n. agrarische producten. Deze worden vervoerd op pallets, gaasbakken, plastic bakken, kubisten en overige verpakkingsmogelijkheden.

Het vervoer geschiedt door het hele land, maar ook buiten de grenzen van Nederland, waaronder hoofdzakelijk Frankrijk. Maar ook Duitsland en België behoren tot de bestemmingen.
Voor diverse bollenbedrijven bieden wij een totaaloplossing. Zowel vervoer van plantgoed naar plantadressen, vervoer van geoogst product, en later het vervoer van verpakt product naar eindgebruiker. Laadkleppen behoren al jaren tot een vast onderdeel van onze vrachtauto’s.

Voor vervoer van de kubisten is ons materiaal aangepast met o.a. combi’s en trailers die een minimale zij-insteek hebben van 2,80 meter. Voor het vervoer van diverse agrarische materialen hebben wij een speciale combi. Deze beschikt over een afneembare kap op de aanhangwagen, welke dan een unieke oprij hoogte heeft van 88 cm, is voorzien van oprijplaten die zowel op de aanhangwagen als motorwagen passen, waardoor er een heel veelzijdige auto inzetbaar is.

Dit is een kleine uitleg over De Kraker en wat wij met ons materiaal allemaal kunnen betekenen voor U als klant. Op het moment beschikken wij over 4 combi’s met laadklep, 1 volumetrailer, 1 city-trailer
en een koeltrailer, deze koeltrailer wordt ingezet voor verwarmd bloembollenvervoer, maar ook voor vervoer van bloemen. De auto’s zijn allen uitgerust met slaapcabine voor meerdaagse ritten en vanaf 2008 worden nieuw aangeschafte auto’s ook uitgerust met boordcomputer met o.a. track en trace.